Këmishët me dyllë

Filmi Këmishat me dyllë prodhim i vitit 1987. Regjia: Besim Kurti, Skenari: Gaqo Bushaka, Producent: Shqipëria e Re , Muzika: Aleksandër Gashi.

Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Këmish me Dyllë të bashkohen në një artikull të vetëm. {{{2}}}


Këmishët me dyllë
Arkivi i filmit
Origjinali Këmishët me dyllë
Viti i prodhimit 1987
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 68:30
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Besim Kurti
Skenari Gaqo Bushaka
Muzika e filmit Αleksandë Gashi
Kameramani Lionel Konomi
Drejtori artistik Qirjako Bollano
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Zef Bushati
Ilia Shyti
Piro Malaveci
Ahmet Pasha
Aktorët tjerë
Pandi Siku
Mariana Kondi
Spiro Petromilo
Ndrek Shkjezi

Përmbajtja e filmit

Redakto

Periudha e rilindjes Shqiptare. Gjatë mësymjeve të ushtris osmane, një grup komitosh në jug të vendit, kërkojnë ti bëjnë rezistencë edhe pse u kërkohet tu nënshtrohen dekretit turk. Jano Zefi është kryetari i çetës së komitëve, ku Mehmet pashai i vret të birin. Komitët kërkojnë që të marrin hak. Trupat e garnizonit turk vazhdojnë të dobësojnë mundësin e komitëve duke rekurtuar të gjithë të rinjtë në ushtrin osmane. Mehmet pashai kërkon të zhduk patjetër Janon dhe me ndihmën e Lames, një kusar në atë krahinë, i cili angazhon të birin të futet tinëzisht në çetën e tyre. Humbja e gruas e vë Janon në udhëkryq. Përpjekjet e Mehmet pashait përfundojnë kur djali i Lame kusarit, hedhë posht tradhëtinë e të atit. Në atë betejë Jano bën të pamundurë të shpëtojë çetën, ku jep jetën.

Aktorët në role

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto