DOLLIA E DASMES SIME
Arkivi i filmit
Titulli shqip Dollia e dasmës sime
Vendi i prodhimit KorçëDardhë (fshat)
Shqipëri
Viti i prodhimit 1978
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 70 minuta
Zhanri Dramë
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Mark Topallaj
Skenari Ruzhdi Pulaha
Autori Nusja e Humbëtirës
Ruzhdi Pulaha
Muzika e filmit Hajg Zaharjan
Kameramani Pëllumb Kallfa
Drejtori artistik Viktor Hykollari
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
majlinda Gjodede
Demir Hyskja
Marie Logoreci
Margarita Xhepa
Aktorët tjerë
Viktor Zhusti
Ilia Shyti
Thimi Filipi

"Dollia e dasmës sime" është një film shqip i krijuar në vitin 1978. Regjia: Mark Topallaj, Skenari: Ruzhdi Pulaha, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Hajg Zaharjan.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Ekranizim i novelës “Nusja e humbëtirës”. Bela përgatitet të shkojë nuse në shtëpinë e Ganiut të fejuarit të saj që do të dalë partizan në mal. Ngjarjet zhvillohen gjatë udhëtimit të karvanit të nuses i cili gjen rrugës një partizan të plagosur. Ganiu ndihmon partizanin dhe e le Belën në shtëpinë e tij. Bela vendos të dalë partizane që ditën e parë të nusërisë.

Aktorët në role

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto

Shikoni filmin