Furtuna
Arkivi i filmit
Titulli shqip Furtuna
Origjinali Furtuna
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1959
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Juri Ozerov
Kristaq Dhamo
Skenari Fatmir Gjata
Juri Ozerov
Muzika e filmit G. Popov
Çesk Zadeja
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e re
Aktorë kryesorë
{{{Aktori1}}}

Fortuna është një film dokumentar shqiptaro-rus i vitit 1959.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Autorët janë përpjekur të pasqyrojnë një epope të gjërë të luftës Nacional Çlirimtare. Filmi fillon me pushtim fashist italjan dhe përfundon me çlirimin e Shqipërisë. Në film mbahet qendrim ndaj forcave kolaboracioniste si ballit kombëtar dhe aleatëve anglezë dhe glorifikohet misjoni sovjetik. Zana dhe Beni janë personazhet që veprojnë gjatë gjithë filmit në situata të ndryshme si në ilegalitet, në burg dhe më pas në mal ku dashuria e tyre triumfon.

Interpretojnë

Redakto