Qyteti më i ri në botë
Arkivi i filmit
Titulli shqip Qyteti më i ri në botë
Origjinali Qyteti më i ri në botë
Ekipi realizues
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë

Qyteti me i ri në botë është një film prodhim i vitit 1974.

Regjisor: Xhanfise Keko, Skenari: Muharrem Skënderi, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Gjon Simoni.

Interpretojnë: Roza Anagnosti, Ilia Shyti, Alket Mato, Seimir Koka, Genc Mosho, Selma Sotirllari etj.

Përmbajtja e filmit Redakto

Fatmiri i vogël prindërit e të cilit kanë punuar në një kantjer ndërtimi ëndërron të ndërtojë edhe vetë një qytet. Për këtë i ndihmon kujdestarja e kopshtit dhe një punëtor që u sjell të gjithë shokëve të tij vegla pune. Ndërtohet kështu brenda oborrit të një kopështi qyteti më i ri i botës dhe zbulohen ëndrrat dhe karakteret fëminore.

Lidhje të jashtme Redakto