Mëngjeze lufte

Mëngjese lufte
Arkivi i filmit
Titulli shqip Mëngjese lufte
Vendi i prodhimit Pogradec Shqipëri
Viti i prodhimit 1971
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 80:40
Gjuha origjinale Shqip
Për moshën për fëmijë
Ekipi realizues
Regjia Kristaq Dhamo
Skenari Dhimitër Xhuvani
Muzika e filmit Robert Radoja
Kameramani Faruk Basha
Drejtori artistik Josif Kromidha
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Rauf Pojani
Fatmir Dika
Edmond Papa
Pandi Raidhi
Aktorët tjerë
Demir Hyskja
Stavri shkurti
Ilia Shyti
Ndrek Shkjezi
Jani Riza
Minella Borova


  • Filmi "Mengjese lufte" prodhim i vitit 1971.

Regjisor : Kristaq Dhamo. Skenari : Dhimitër Xhuvani. Producent : Shqipëria e Re. Muzika : Robert Radoja. Operator: (Faruk Basha)

Përmbajtja e filmit

Redakto

Lufta e Dytë Botërore. Jashtë luftës së madhe antifashiste që bëri populli shqiptar nën udhëheqjen e Partisë Komuniste nuk mbeten as fëmijët. Gurin, Piron, Milon dhe Tomin i bashkojnë lodrat e tyre fëmijrore. Ky gëzim i pakët i tyre herë pas here trazohet dhe prishet nga hija e rëndë e ushtarëve pushtues. Ata e kuptojnë se s'është më koha e lodrave. Edhe ata duhet të bëjnë diçka. Të paktën, të gjejnë mënyrën për t'i rrëmbyer armë dhe veshje armikut të urryer. Përmes kësaj urrejtjeje dhe lufte ata bashkohen me shokë më të ritur, të cilët i organizojnë e i udhëheqin në veprime luftarake.

Aktorët në role

Redakto


Lidhje të jashtme

Redakto