Ne vinim nga lufta
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Ne vinim nga lufta
Origjinali Ne vinim nga lufta
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë

Ne vinim nga lufta është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1979. Regjia: Spartak Pecani, Skenari: Vladimir Meçaj, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Shaqir Kodra.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Jane vitet e para te pas luftes se dyte boterore, kur regjimi i ri po themelon bazat e shtetit te ri. Borgjezët po bien, dhe atyre u është vënë të pagujnë detyrimisht taksat e fitimit, gjate kohes se luftes e luftës. Prona private u shtetëzua gjerësisht. Gjatë këtyre ngjarjeve të pasluftës zbulohet puna e fshehtë e një specialisti llogaritar Abdyli (i punesuar ne zyren e Tatimeve te luftes) i cili ndihmon borgjezët e shpronësuar dhe bashkëpunëtorët e fashizmit duke ju fshehur floririn ne oborrin e shtepise se tij si dhe duke sabotuar ne zyre, me zhdukjen e disa doumentatve te tatim taksave per miqte e tij. Ai thirret për të dhënë llogari pasi ka fshehur floririn e borgjezve ne arkivolin e te jatit te tij qe sapo ka vdekur.

Regjisor:

Redakto

Spartak Pecani

Skenarist:

Redakto

Vladimir Meçaj

Muzika:

Redakto

Shaqir Kodra

Ne role

Abdyli - Ilia Shyti

Stiliani - Mirush Kabashi

Dulja - Pandi Raidhi

Maloja - Muhamet Sheri

Halim Boci, doktori - Vangjo Kosta

babai i Abdylit - Dhimitër Trajçe

Arifi - Dhimitër Pecani

zonja Marie - Liza Vorfi

komisar Andoni - Vangjel Heba

zoti Xhevdet - Lec Vuksani

gruaja e Abdylit - Tinka Kurti

Lidhje të jashtme

Redakto