19 Korriku është dita e 200-të e kalendarit gregorian (dita e 201-t në vitin e brishtë) - kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 165 ditë.

Muajt
Janari Korriku
Shkurti Gushti
Marsi Shtatori
Prilli Tetori
Maji Nëntori
Qershori Dhjetori
Ditët historike
Qershor · Korrik · Gusht
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Ngjarje

Redakto

1870 – Franca i shpall luftë Prusisë, një vendim që u prin luftërave franko-prusiane

1918 – Ushtritë gjermane tërhiqen nga territoret përgjatë lumit Marne në Francë, në luftimet e Luftës së Parë Botërore.

1928 – Mbreti Fuad i Egjiptit merr me forcë pushtetin, duke urdhëruar shpërndarjen e Parlamentit egjiptian.

1940 – Adolf Hitleri urdhëron dorëzimin e Britanisë së Madhe. Në të njëjtën ditë arrestohen 231 personalitete të njohura holandeze në kampin e Buchenvald.

1950 – Fillon një ofensivë e madhe ushtarake francezo-vietnameze kundër liderit Viet Minh.

1969 – Misioni shkencor “Apollo 11” arrin në Hënë.

1976 – Anëtarët e grupit të njohur të rockut “Deep Purple” shpërndahen.

1991- Boksieri i njohur dhe kundërthënës amerikan, Mike Tyson, dhunon një afrikano-amerikane.

1996 – Hapen Lojërat e njëzetegjashta Olimpike në Atlante të SHBA-së.

Lindje

Redakto

Vdekje

Redakto

Festa dhe përvjetore

Redakto