Ngjarje

Redakto
  • 2 janar - Demonstratë masive në Shkodër kundër regjimit komunist që përfundoi me vdekjen e 4 të rinjve dhe plagosjen e dhjetra të tjerëve.
  • 5 janar - Doli në qarkullim numri i parë i gazetës Rilindja Demokratike, gazeta e parë e lirë pas rënies së diktaturës komuniste në Shqipëri.
  • 20 shkurt - Protestat e popullit shqiptar kundër diktaturës komuniste, çuan në rrëzimin e monumentit të diktatorit komunist Enver HoxhaTiranë.
  • 31 Mars - Zhvillohen zgjedhjet për Kuvendin e Shqipërisë ku për herë të parë pas më shumë se 50 vjetësh marrin pjesë më shumë se një parti politike.
  • 22 prill - Ramiz Alia zgjidhet presidenti i parë i Shqipërisë pluraliste.
  • 11 Maj - Gazeta Koha jonë botohet për herë të parë në Lezhë. Botues i saj është Nikollë Lesi.
  • 13 qershor - Krijohet Partia Socialiste e Shqipërisë.