Hape menynë kryesore

Henrik Lacaj (Shkodër, 11 shkurt 1909 - Tiranë, 12 mars 1991) ka qenë arsimtar, përkthyes i klasikëve, leksikograf dhe pedagog shqiptar.

BiografiaRedakto

Lindi në Shkodër shkollohet në Kolegjin Saverian të Jezuitëve dhe më tej studimet e larta i vazhdon në Universitetin e Padovës. Studimet e larta nuk mundi t'i përfundojë, kthehet në atdhe.

Në shtator të 1939 qe redaktor i gazetës "Rinija Fashiste" në Shkodër.[1] Më 1940, së bashku me Pashko Gecin qe ngarkuar si përfaqësues nga ministria e Arsimit për të kryesuar provimet e maturës së liceut Illyricum në Shkodër.[2] Më 1942 caktohet drejtor i arsimit të mesëm në Ministrinë e Arsimit.[3]

ReferencatRedakto

  1. ^ Juka, Gëzim H. (2018). Shkodranët e 7 prillit dhe të 29 nëntorit. Tiranë: Reklama. f. 72.  9789928440358. 
  2. ^ Kurti, P. Donat (2003) [1965]. Provinça Françeskane Shqiptare. Shkodër: Botime Françeskane. f. 261.  99927-789-1-1. 
  3. ^ Çoba, Ejëll (2012). Jetë e humbun. Tiranë: Adelprint. f. 117.  978-99956-32-04-5.