Ditët historike
Dhjetori · Janari · Shkurti
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


NgjarjeRedakto

  • 1635 - Themelohet Akademia Franceze, një nga shoqëritë letrare më të famshme në Evropë
  • 1861 - Kansas u bë shteti i 34 i ShBA-ve.
  • 1896 - Mjeku amerikan Emil Grube u bë i pari që përdori rrezatimin për kurimin e kancerit të gjirit në klinikën e tij Rose Lee të Çikagos.
  • 1911 - U botua në Sofje gazeta e përjavshme politike, shoqërore, kulturore, letrare "Liria e Shqipërisë"
  • 1996 - Teatri i Operës së Venedikut. "Feliks", u shkatrrua nga zjarri për herë të dytë në historinë e tij.
  • 1999 - Kontakt-grupa thërret qeverinë serbe dhe përfaqësuesit e shqiptarëve të Kosovës që më 6 shkurt t'i fillon bisedimet në Rambuje.

LindjeRedakto

VdekjeRedakto

Festa dhe përvjetoreRedakto