Ditët historike
Dhjetori · Janari · Shkurti
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Ngjarje Redakto

  • Theofania e Shenjtë (Epifania)-Uji i bekuar: Pagëzimi i Jezu Krishtit në Lumin Jordan.
  • 1431 - I Nderuari Makarius i Malit te Shenjtë
  • 2001 - Kongresi amerikan shpalli George W. Bush fitues të zgjedhjeve presedenciale të vitit 2000.

Lindje Redakto

Vdekje Redakto

Festa dhe përvjetore Redakto

  • Laosi - Ditë Pathet Lao
  • Rusi - Dita e Krishtlindjes.
  • Kisha Ortodokse - Dita e Uji i bekuar - Festa e Hedhjes së Kryqit në Ujë.
  • Adhurimi i Krishtit femije nga tre mbretrit magi,
  • Pagezimi i Jezusit ne lumin Jordan nga Joan Pagezori
  • Shnderrimi i ujit ne vere nga Krishti ne dasmen e Kanes.
  • Italia - Festa e Epifanisë ose La Befana - Plaka e Fatit të Mirë, kremtohet me simbolin e fshesës me dhurata.