Vitet e para

Vitet e para
Arkivi i filmit
Titulli shqip Vitet e para
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1965
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 88:57
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Kristaq Dhamo
Skenari Fatmir Gjata
Autori Fatmir Gjata
Këneta
Muzika e filmit Nikolla Zoraqi
Kameramani Piro Milkani
Drejtori artistik Todi Bozo
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Pirro Mani
Sander Prosi
Margarita Xhepa
Ilia Shyti
Aktorët tjerë
Edi Luarasi
Pandi Raidhi
Bexhet Nelku
Luan Qerimi


"Vitet e para" është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1965.

Regjia: Kristaq Dhamo, Skenari: Fatmir Gjata, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Nikolla Zoraqi.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Filmi është bazuar në ngjarje reale marrë nga një roman i Fatmir Gjatës. Ngjarjet ndodhin gjatë tharjes së kënetës së Maliqit midis Stavri Larës sekretar partie dhe Abdyl Sharrës dhe Zyrakës të cilët kanë bërë sabotime. Stavri Lara i zbulon ata dhe do t’i demaskojë publikisht. Në ngjarjen reale dy njerëz nga stafi teknik janë ekzekutuar.

Aktorët në role

Redakto