Liri a vdekje


Liri a vdekje
Arkivi i filmit
Titulli shqip Liri a vdekje
Origjinali Liri a vdekje
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1979
Zhanri Luftë
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Kristaq Mitro, Ibrahim Muçaj
Skenari Vath Koreshi
Muzika e filmit Kujtim Laro
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë
Reshat Arbana
Fane Bita
Timo Flloko
Kastriot Çaushi
Aktorët tjerë
Elvira Diamanti
Gjergj Lala
Pandi Raidhi
Kadri Roshi


Liri a vdekje është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1979.

Aktorët

Redakto

Përmbajtja e filmit

Redakto

Komitët të udhëhequr nga Çerçiz Topulli, Mihal Grameno dhe Hajredin Tremishti kthehen në fshat te njerëzit e tyre para se të ekzekutojnë bimbashin turk të Gjirokastrës. Pas kësaj ushtria osmane ndërmerr një fushatë kundër Mashkullorës krahinë e cila kthehet në një lapidar të rezistencës Shqiptare për pavarësi. Vritet barbarisht edhe mësues Hyseni që u mëson fëmijëve fshehurazi gjuhën shqipe.

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto