Gjergj Lala është një aktor dhe regjisor i njohur shqiptar. Ka luajtur shumë role në teatër dhe kinematografi. Më i përmenduri është roli i Mihal Gramenos në filmin shqiptar "Liri a vdekje". Ka vite që jeton në Itali ku është aktivizuar në filma e telefilma të ndryshëm.