Shirat e vjeshtës


Shirat e vjeshtës
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Shirat e vjeshtës
Origjinali Shirat e vjeshtës
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1984
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 70:53
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Spartak Pecani
Skenari Nexhati Tafa
Muzika e filmit Sokol Shupo
Kameramani Leonel Konomi
Drejtori artistik Rusel Çarçani
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Kastriot Çaushi
Eva Alikaj
Robert Ndrenika
Vangjush Furxhi
Aktorët tjerë
Ilia Shyti
Thimi Filipi
Reshat Arbana
Agron Luzha
Sofika Bashari
Mina Koxhaku


Shirat e vjeshtës është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1984. Regjia: Spartak Pecani, Skenari: Nexhati Tafa, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Sokol Shupo.

Të dhënat mbi filmin

Redakto

Aktorët dhe rolet e tyre në këtë film janë:

Përmbajtja

Redakto

Një grup projektuesish në një vepër ndërtimi, hasin pengesa në boshtin ndërtues të digës së një hidrocentrali. Iliri, inxhinjer projektues, kërkon mundësi artelnative që kjo vepër të mos pezullohet për një periullë kohe, ku shirat e vjestës ishin një pengesë për zbatimin e projektit. Në të njëjtën kohë, Sotiri i cili është i shqetësuar për situatën, kërkon që Iliri të marrë në shqyrtim disa hollësi të mundëshme. Linda që është e dashuruar me të, fillon të lëkundet në dashurin e saj, me pretekstin e pasojave që po has Iliri. Kjo situatë rëndon më shumë në kryeprojektuesin ing. Ilirin, i cili bashkë me shokët bën të pamundurën për të dalë nga kjo situatë e vështirë. Pasi kanë analizuar metodat e Ilirit ia dalin mbarë me sukses në këtë vepër.

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto