Gëzhoja e vjetër
Arkivi i filmit
Skeda:Gëzhoja e vjetër.jpg
Titulli shqip Gëzhoja e vjetër
Origjinali Gëzhoja e vjetër
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Drejtori artistik Josif Kromidha
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë

Filmi "Gëzhoja e vjetër" është prodhuar nga Kinostudio "Shqipëria Sot" në vitin 1980. Regjia: Saimir Kumbaro, Skenari: Neshat Tozaj, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Aleksander Lalo.

Përmbajtja e filmitRedakto

Serveti është shokë ushterie i vjetër i Pandit. Ky i fundit, është rekrutuar nga agjentët e huaj të kundërspiunazhit për të kërkuar informacione në lidhje me një uzinë ushtarake ku punon shoku i tij Serveti. Për të arritur qëllimet e tij, Pandi e kërcënon Servetin, duke i bërë shantazh me një gezhojë të vjetër, me të cilën Serveti ka plagosur aksidentalisht një shok të tijin, gjatë shërbimit ushtarak. Serveti refuzon t’i shërbejë Pandit dhe vritet nga ai. Organet e hetusise e zbulojne me sukses Pandin si vrasesin e Servetit në bashkpunim me "teze Leften" një ish mik i babait të Pandit.

DREJTORI ARTISTIK...JOSIF KROMIDHA

SKENARI...NESHAT TOZAJ

REGJISOR...SAIMIR KUMBARO

OPERATOR...NIKO TRENI, RUDOLF RADOVANI

PIKTOR...DHIMITER THEODHORI

KOMPOZITOR...ALEKSANDER LALO

Ne role

Viktor Zhusti...Pandi Mylla

Sotiraq Bratko...Kujtimi

Guiljem Radoja...Servet Saraci

Mirush Kabashi...Bakia

Adem Gjyzeli...Xhelal Bregu

Vangjush Furrxhi...Thanasi

Behije Cela...sportelistja e hotelit

Ilia Shyti...babai i Servetit

Violeta Dede...Miranda, e fejuara e Servetit

Gjergji Melo...Fatmiri

Jetmira Dusha...Deshira Kado

Tonin Ujka...shef Zeneli

Ali Bega...Josifi, specialst kriminalistike

Paskualina Gruda...Arta

Rrok Dajci...drejtori i ndermarrjes ku punon Pandi

Manushaqe Qenani...bibliotekistja

Binak Hatibi...sekretari i partise

Ramadan Tafili...'teze" Lefta

(perpiloi skedarin e roleve Eugen Lagji)

Lidhje të jashtmeRedakto