Parullat
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Parullat
Origjinali Parullat
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë
Artur Gorishti
Luiza Xhuvani
Birçe Hasko
Niko Kanxheri
Aktorët tjerë
Robert Ndrenika
Agim Qirjaqi
Marko Bitraku
Fadil Kujovska


Parullat (Slogans) është një film shqiptar i prodhuar në Shqipëri në vitin 2001.

Regjia : Gjergj Xhuvani, Skenari : Ylljet Aliçka, Yves Hançer, Producent : Les Films des Tournelles Albanian General Vision Rossy Films Les Films en Hiver , Muzika : Denis Barbier, Skenografia: Shaqir Veseli.

Përmbajtja e filmit Redakto

Ngjarjet zhvillohen në vitet e diktaturës komuniste në një shkollë fshati. Të gjithë ishin të detyruar tu bindeshin urdhërave që vinin nga lart. Mësues Andrea ka një lidhje dashurore me mësuese Dianën. Nxënësit dhe mësuesit ishin të detyruar të shkruanin me gurë parulla nëpër kodra duke i thurur lavde regjimit në fuqi. Andrean që kundërshton urdhërat e transferojnë dhe më pas e arrestojnë

Regjisor:Gjergj Xhuvani

Skenarist:Ylljet Alicka dhe Yves Hanchar

Kompozitor:Denis Barbier

Aktorët kryesor:

Lidhje të jashtme Redakto