Çifti i lumtur


ÇIFTI I LUMTUR
Arkivi i filmit
Origjinali Çifti i lumtur
Vendi i prodhimit Shkodër
Viti i prodhimit 1976
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 71:25
Zhanri Komedi
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Piro Milkani
Skenari Kiço Blushi
Piro Milkani
Bik Pepa
Autori Bik Pepa
Muzika e filmit Agim Krajka
Kameramani Bardhyl Martiniani
Drejtori artistik Spiro Metalino
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Bep Shiroka
Vitore Nino
Niko Kanxheri
Marie Qyrsaqi
Aktorët tjerë
Tinka Kurti
Nikolin Xhoja
Paulin Preka


Çifti i lumtur është film komedi me metrazh të gjatë nga regjisori Piro Milkani mbështetur në komedinë me autor Bik Pepën, prodhuar më 1976 në Shqipëri. Skenari: Kiço Blushi, Piro Milkani, Bik Pepa. Producent: Shqipëria e re, Muzika: Agim Krajka.

Përmbajtja

Redakto

Një komedi për jetën e viteve ‘70. Dy të rinj që vijnë nga besime të ndryshme fetare vendosin të martohen me njëri-tjetrin, ua bëjnë të njohur dashurinë prindërve të tyre. Në takimin midis dy baballarëve i ati i djalit, jë konservator i rrethuar nga gruaja dhe halla, i krijonë një histori, duke përfshirë situata komike. Pasi nuk e fsheh dotë se nuk e do vajzën që vjen nga “një fe tjetër”, ai nxjerrë justifikime që kjo lidhje të bëhet e pamundur. Në të përfshiet edhe brigadieri i ndërmarjes, ku në bashkpunim me djalin dhe të atin e vajzës, i kërkon ta pranojë këtë fejesë. Babai i djalit më në fund dorëzohet përpara dashurisë së dy të rinjëve.

Aktorët:

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto