Albert Vërria (Fier, 3 shtator 1936 - Vlorë, 17 gusht 2015). Pasi mbaroi shkollën e mesme bujqësore, gjatë viteve 1956 - 1959 punoi si zooteknik. Përfundoi shkollën e lartë për aktor “Aleksandër Moisiu” (1959 -1963). Në vitin 1963 emërohet aktor në Teatrin e Vlorës. Në teatrin e Vlorës u angazhua në mbi 90 role ku spikat ai i Veipit tek "Familja e peshkatarit". Albert Verria njihet si aktor karakteresh dhe në kinematografi realizoi mbi 40 role, përfshirë xha Sulon tek "Kapedani" dhe i Nuri Beun tek "Koncert në vitin 36". Në vitin 1979, Albert Vërrisë iu dha titulli “Artist i Popullit”.

Kinematografia

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto