Përse bie kjo daulle
Arkivi i filmit
280px
Titulli shqip Përse bie kjo daulle
Origjinali Përse bie kjo daulle
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1969
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Piro Milkani
Skenari Piro Milkani
Drejtori artistik Josif Kromidha
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë
Shkëlqim Basha
Seit Boshnjaku
Timo Flloko
Dhimitër Pecani
Aktorët tjerë
Arben Shaka


"Përse bie kjo daulle" është një film shqiptar i prodhuar në Shqipëri në vitin 1969.

Të dhënat mbi filminRedakto

PërmbajtjaRedakto

Filmi është bazuar në romanin “Dasma” të Ismail Kadaresë. Katrina dhe Xhaviti, dy të rinj vullnetarë bien në dashuri gjatë ndërtimit të një hekurudhe dhe vendosin të martohen. Por babai i Katrinës, një malësor që e ka fejuar vajzën pa pëlqimin e saj, nuk mund ta pranojë këtë martesë. Ai shkon në ceremoninë e dasmës për të vrarë të bijën. Por ç’ndodh…?AktorëtRedakto