Kur zbardhi një ditë

Kur zbardhi një ditë
Arkivi i filmit
Titulli shqip Kur zbardhi një ditë
Origjinali Kur zbardhi një ditë
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1971
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 107:40
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Piro Milkani
Skenari Anastas Kondo

Ksenofon Dilo

Piro Milkani

Muzika e filmit Feim Ibrahimi
Kameramani Petraq Lubonja
Drejtori artistik Spiro Metalino
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Demir Hyskja
Birçe Hasko
Rikard Larja
Pandi Raidhi
Aktorët tjerë
Timo Flloko


Filmi “Kur zbardhi një ditë” është prodhuar në vitin 1971.

Është i përbërë nga tre pjesë: Armët, Ura, dhe Meçua.

Skenari : Anastas Kondo, Ksenofon Dilo, Piro Milkani
Regjia : Piro Milkani
Operator : Petraq Lubonja
Muzika : Feim Ibrahimi
Producent :Kinostudio Shqipëria e Re.

Interpretojnë Redakto

Armët

 1. Demir Hyskja......Shoferi Thoma Shpuza
 2. Birçe Hasko......Sulo ballisti
 3. Drita Haxhiraj......Gruaja e shoferit
 4. Hasan Konçi......Llogaritari
 5. Pandi Siku......Hamalli
 6. Zija Grapshi......Tipografi
 7. Ferdinand Radi......Tipograf
 8. Skënder Plasari......Anëtari i njësitit gueril
 9. Leka Krute......Ballist
 10. Myqerem Ferra......Oficer ballist
 11. Arqile Nesho......Ballisti 2
 12. Nazmi Bonjaku......Komandanti i Ballit
 13. Piro Sava......Profesori ballist
 14. Luftar Veshi......
 15. Vangjush Furxhi......
 16. Andon Qesari......

Ura

 1. Pandi Raidhi......Xha Loni
 2. Rikard Ljarja......Komisari
 3. Kadri Roshi......Kryetar i këshillit
 4. Bexhet Nelku......Kapiteni gjerman
 5. Adelina Xhafa......partizane
 6. Mihal Stefa......
 7. Albert Verria......Bakalli
 8. Tonin Ujka......Arixhiu
 9. Lavdie Bisha......Arixhofka

Meçua

 1. Timo Flloko......Meçua
 2. Gjyzepina Kosturi......Shërbyesja e manastirit
 3. Kristaq Mitro......Partizani
 4. Diana Panariti......Infermiere partizane
 5. Piro Eshi......Partizan i plagosur
 6. Kleopatra Skarco-Dokle......Mësuesja e partizaneve

Përmbajtja e filmit Redakto

Armët Redakto

Shoferi Thoma Shpuza ngarkohet nga njësiti gueril i qytetit të Tiranës t’u dërgojë partizanëve ilegalisht armë, maskuar në thasë me miell për gjermanët. Maskimi zbulohet rastësisht nga një çetë ballistësh që kanë ngritur një postbllok. Shoferi ndiqet prej tyre dhe prej gjermanëve, deri sa plagoset paksa para se të mbërrijë te shokët e tij të malit.

Ura Redakto

Pas çlirimit të fshatit, një komisar bashkë me fshatarët dhe partizanët rindërtojnë një urë të hedhur në erë nga pushtuesit nazistë gjatë inkursionit të tyre mbi fshatin. Tanimë të arrestuar, u duhet të punojnë për rindërtimin e urës që shkatërruan vetë. Përmes dialogëve të dukshëm dhe të padukshëm analizohet lufta dhe palët e ngërthyera në të.

Meçua Redakto

Ish-bariu Meço ka në ngarkim një grup partizanësh të plagosur që duhen shpënë në spitalin partizan. Rrugës, rrethohen në një manastir, të spiunuar. Meçua flijohet për të shpëtuar jetën e shokëve të tij të plagosur.