Kleopatra Skarco-Dokle, lindi më 1949Nartë të rrethit të birth_placeorës, Shqipëri. Për herë të parë del në skenë me Ansamblin e Nartes, Vlore. Më 1966 fiton çmimin e parë ne Festivalin Kombëtar te Ansambleve Artistike, me kengen "Një Bahçe me Portokalle"

 • 1966 - Turrne dy muaj e gjysem, ne Kine me Ansamblin e Kengeve dhe Valleve te Shqipërise.
 • 1967 - Fiton cmimin e dyte ne Festivalin e 6 Kombetar te Radio Televizionit me kengen "Feste ne Malsi".
 • 1968 - Fiton cmimin e dyte ne Festivalin e 7 Kombetar te Radio Televizionit me kengen "Drite ne Malsi".
 • 1969 - Fiton cmimin e dyte ne Festivalin e 8 Kombetar te Radio Televizionit me kengen "Festa e Dritave".
 • 1969 - Kengetare profesioniste ne Estraden e Vlores.
 • 1969 - Merr Medaljen e Art ne Festivalin Kombetar te Ansmbleve Artistike.
 • 1970 - Fiton cmimin e dyte ne Festivalin e 9 Kombetar te Radio Televizionit me kengen "Nene dhe Shoqe".
 • 1971 - Fiton dy cmime te dyta ne Festivalin e 10 Kombetar te Radio Televizionit me kenget "Ne te Dy" dhe "Interesant".
 • 1971 - Turrne nje muaj, ne Rumani me Ansamblin e Kengeve dhe Valleve te Shqipërise.
 • 1972 - Turrne nje muaj, ne Kosove me Ansamblin Laberia.
 • 1972 - Fiton cmimin e dyte ne Festivalin e 12 Kombetar te Radio Televizionit me kengen "Bregdeti Yne i Kalter".
 • 1974 - Merr Medaljen e Arte per merita te shquara ne Festivalin e Ansambleve Artistike ne Tirane.
 • 1978 - Martohet me Regjisorin Zehrudin Dokle.
 • 1978 - Kengetare Profesioniste ne Estraden te qytetit te Kukesit.
 • 1979 - Lindja e vajzes Olta.
 • 1980 - Turrne nje muaj, ne Kosove me Estraden Profesioniste te Kukesit.
 • 1982 - Incizon 25 kenge popullore me Orkestren Simfonike te Radio Televizionit.
 • 1983 - Lindja e vajzes Borjana.
 • 1987 - Kengetare Profesioniste ne Estraden e qytetit te Shkodres.
 • 1990 - Lindja e djalit Leart.
 • 1991 - Turrne nje muaj, ne Maqedoni me Estraden Profesioniste te Shkodres.
 • 1994 - Merr pjese ne spektaklin e njohur "12 në Hollywood".
 • 1997 - Këngëtare Profesioniste në Estradën e qytetit të Tiranës.
 • 2000 - Merr pjese ne Festivalin Nderkombetar te Jaltes me Ansamblin Skenderbeu te Korces.
 • 2003 - Merr pjese ne Spektaklin e madh televiziv "Maratona e Kenges Popullore".
 • 2006 - Perfaqeson Shqipërine ne festivalin Ballkanik ne Bullgari me buqete kengesh vlonjate.
Kleopatra Skarco-Dokle
U lind në17 Djetor, 1949
KombësiaShqiptare / Bullgare
ProfesioniKengetare - Aktore

Filmografia Redakto

Aktrim Redakto