Nga mesi i errësirës
Arkivi i filmit
Titulli shqip Nga mesi i errësirës
Origjinali Nga mesi i errësirës
Vendi i prodhimit Tirana
Viti i prodhimit 1978
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 101:30
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Kristaq Dhamo
Skenari V. Koreshi & N. Tozaj
Muzika e filmit Kujtim Laro
Kameramani Petraq Lubonja
Drejtori artistik Fuat Çano
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e re
Aktorë kryesorë
Krenar Arifi
Perika Gjezi
Zhani Ziçishti
Mirush Kabashi
Aktorët tjerë
Ndrek Luca
Albert Vërria
Enver Dauti
Reshat Arbana
Ilia Shyti
Tonin Ujka

"Nga mesi i errësirës" është një film prodhim i Kinostudios i vitit 1978 me:

Aktorët

Redakto

Përmbajtja e filmit

Redakto

Petriti, një djalë i varfër hynë në punë si pastrues në Ministrin e brendshme fashiste, gjatë pushtimit fashist në Shqipëri. Ai njihet me Gjergjin, një ilegal i cili kërkon nga djaloshi i ri të zbulon të fshehta e tyre përmes këtyre korridoreve, dhe nënpunësve të fashizmit. Duke parë mizorinë e tyre,ai kërkon të largohet nga ai vend i cili i krijon vetën urrejtje, por Gjergji i kërkon që të vazhdojë të punojë me durim, për të arritur qëllimin e tyre. Vrasja e Gjergjit ia shton akoma më tepër errejtjen, ku bashkëpunon me pjesëtarët e grupit të Tiranës për të rrëmbyer arkiv sekret e më të rëndësishëm të ministrisë.