Historiani dhe kameleonët
Arkivi i filmit
Titulli shqip Historiani dhe kameleonët
Origjinali Historiani dhe kameleonët
Viti i prodhimit 1988
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 69:33
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Saimir Kumbaro
Skenari Qamil Buxheli
Autori Qamil Buxheli

''Karjera e zotit Maksut''

Muzika e filmit Aleksandër Lalo
Kameramani Gavrosh Haxhihyseni
Drejtori artistik Uran Strazimiri
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Bep Shiroka
Sulejman Pitarka
Albert Vërria
Birçe Hasko
Aktorët tjerë
Piro Kita
Liza Hajati
Fadil Kujovska
Ferdinand Radi
Viktor Gjoka
Enver Dauti

Filmi "Historiani dhe kameleonët" prodhim i vitit 1988.

Regjia : Saimir Kumbaro. Skenari : Qamil Buxheli & Saimir Kumbaro. Producent : Shqipëria e re. Muzika : Aleksandër Lalo.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Vitet ’30. Ambicia e çmendur e monarkut të provojë se rrjedh nga një familje e lashtë fisnikësh sjell në Shqipëri një historian të huaj. I huaji do të punojë midis autoriteteve të një prefekture të panjohur të mbretërisë midis njerëzve të degjeneruar dhe injorantë të cilët duke u futur në situata komike bëhen qesharakë dhe të pa respektueshëm.

Aktorët

Redakto