Aleksandër Lalo

pianist shqiptar


Aleksandër Lalo ishte kompozitor shqiptar i cili ka kompozuar për filma të njohur të kinematografisë shqiptare. Ai lindi më 27 prill të vitit 1949, në Tiranë dhe vdiq më 19 nëntor 2017. Rrjedh nga një familje me origjinë nga Leskoviku.

Aleksandër Lalo
Aleksandër Lalo
Lindi më: 27 prill 1949
Lindi në: Tiranë
Vdiq më: 19 nëntor 2017
Kombësia: shqiptar
Profesioni: kompozitor

Gjatë konkurrimit me kompozimet e tija në festivale kryesisht ka arritur vende të dyta megjithëse meloditë e tij janë të mrekullueshme.

Filmografia

Redakto

Kompozime

Redakto