Dimri i fundit


DIMRI I FUNDIT
Arkivi i filmit
Titulli shqip Dimri i fundit
Vendi i prodhimit Korçë Dardhë
Shqipëri
Viti i prodhimit 1976
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 51 minuta
Zhanri Dramë
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Ibrahim Muçaj
Kristaq Mitro
Skenari Nexhati Tafa
Autori Anastas Kondo
Gratë e fshatit tim
Muzika e filmit Aleksandër Lalo
Kameramani Ilia Teprini
Drejtori artistik Arif Matjani
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Liza Laska
Margarita Xhepa
Agim Qirjaqi
Guljelm Radoja
Aktorët tjerë
Rajmonda Bulku
Dhimitra Plasari

Dimri i fundit është film artistik i regjisorve Ibrahim Muçaj dhe Kristaq Mitro, prodhuar më 1976 në Shqipëri, Skenari: Nexhati Tafa, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Aleksandër Lalo.

Përmbajtja e filmit Redakto

Gjermanët vijnë mes borës dhe dimrit. Në fshat mbeten vetëm gratë të cilat luftojnë deri sa partizanët e plagosur, të strehuar në fshat, të tërhiqen më thellë dhe bora të mbulojë gjurmët. Ballë për ballë me gjermanët, dhe nën kontrollin e tyre, gratë e fshatit të udhëhequra nga nënë Shano dhe nënë Mara nisen në grumbull për të bërë dru por në të vërtetë arrijnë me bukë dhe ushqime të partizanët.

Aktorët në role Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

Lidhja e filmit Redakto

https://www.youtube.com/watch?v=49ky5B9pPls