Një gjeneral kapet rob

Një gjeneral kapet rob
Arkivi i filmit
Titulli shqip Një gjeneral kapet rob
Origjinali Një gjeneral kapet rob
Vendi i prodhimit Dhërmi Vlorë
Viti i prodhimit 1980
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 51:48
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Spartak Pecani
Skenari Skënder Hasko

Nexhati Tafa

Muzika e filmit Aleksandër Lalo
Kameramani Leonel Konomi
Drejtori artistik Josif Kromidha
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Florenc Skëndaj
Enkela Doracaj
Ertan Lohja
Endri Lulo
Aktorët tjerë
Enri Gjoka
Genci Dautaj
Genti Strazimiri

Filmi "Një gjeneral kapet rob" është prodhuar nga Kinostudio "Shqipëria e Re" në vitin 1980. Regjia: Spartak Pecani, Skenari: Skënder Hasko, Nexhati Tafa, Producent: Shqipëria e Re , Muzika: Aleksandër Lalo.


Përmbajtja e filmit Redakto

Një fshat i bukur bregdetar… Çeta vullnetare e fshatit gjatë stërvitjes ushtarake ndez fantazinë e fëmijëve. Duke imituar të rriturit dhe duke imagjinuar veten në një kohë lufte ata ndahen në dy grupe dhe nisin një lojë mjaft tërheqëse. Spikat trimëria e “gjeneral” Batos dhe e Gonit.

Aktoret në role Redakto

Florenc Skëndaj
Enkela Doracaj
Ertan Lohja
Endri Lulo
Enri Gjoka
Genci Dautaj
Genti Strazimiri

Lidhje të jashtme Redakto