Fiàmuri Arbërit - La bandiera dell'Albania (Flamuri i Arbërit) ka qenë një e përmuajshme letrare e politike në arbërisht dhe italisht, botuar nga Jeronim de Rada, numri i parë i saj u botua më 20 korrik 1883.

BotimiRedakto

Ka qenë një organ periodik letrare politik, i përmuajshëm (me disa parregullsi) me numra 16 faqesh. U botua nga 20 korriku i 1883 deri më 15 nëntor 1887, gjithsej 31 numra, të botuar në fillim, nr. 1-12 të vitit të parë dhe 1-4 të vitit të dytë, në Corigliano Calabro. Më pas dilte në Kozencë, numrat 5-12 të vitit të dytë dhe 1-7 të vitit të tretë[1] dhe, me gjithë censurën osmane e greke, lexohej gjerësisht edhe nga shqiptarët në Ballkan.[2]

ReferimeRedakto

  1. ^ Pipa, Arshi (2013). "Trilogia Albanica II: Hieronimus De Rada" [Trilogjia Albanika II: Jeronim de Rada]. Princi. fq. 269. ISBN 978-9928-4090-7-2. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Elsie, Robert (1997). "Histori e Letërsisë Shqiptare" (PDF). Dukagjini. Marrë më 18 shkurt 2018. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)