Filantrop është përsoni i cili i don njerzit dhe kujdeset për ta , për t'iu mundësuar një jetë më të lumtur. Në SHBA (dhe në disa vende kapitaliste ) shpesh themelohen shoqata për t'iu ndihmuar studentëve të talentuar të cilët nuk kan mjete financiare për tu shkolluar.

Filantropistë të famshëm Redakto

Shih edhe Redakto