Filipi V i Maqedonisë (238 p.e.s. - 179 p.e.s.) ishte mbret i Maqedonisë nga viti 221 p.e.s. deri më 179 p.e.s..

Filipi V i Maqedonisë

Ai ishte i biri i mbretit Dhimitër II të Maqedonisë dhe u ngjit në fronin maqedon pas vdekjes së kumbarit dhe kushëririt të tij, Antigonus III Doson.