Filmografia është një listë e filmave, ku një punues filmi ka vepruar, e krahasueshme me bibliografinë e një shkrimtari ose diskografinë e një muzikanti. Filmografia mundet të ekzistojnë si listë me tituj, ose edhe si përmbledhje e komentuar i filmit përkatës me informacione mbi rolet, ndoshta edhe të regjisorit si dhe viti i prodhimit.

Filmografia formon kështu një pjesë të rëndësishme të biografisë të një punëtori filmi dhe lejon sqarimin e zhvillimit të artistit.

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto