Flamuri i Finlandës, i njohur me emrin Siniristilippu ("Flamuri me kryq të kaltër"), daton nga fillimi i shekullit të 20-të. Ai përmban një Kryq Nordik të kaltër në një fushë të bardhë. E kaltërta përfaqëson liqejt dhe qiellin, dhe e bardha përfaqëson borën dhe netët e bardha të verës Finlandeze. Flamuri shtetëror ka Stemën e Finlandës në mes, por përveç këtij dallimi, ai është identik me flamurin civil.

Flamuri i Finlandës

Shih dhe këtë Redakto