Flamuri kombëtar i Francës, i njohur në gjuhën frëne si drapeau tricolore, drapeau bleu-blanc-rouge, drapeau français dhe le tricolore është një flamur tringhyrësh me tri kolona vertikale, e kaltër, e bardhë dhe e kuqe.

Flamuri i Francës

gjuhën angleze njihet si French tricolour ose tricolour, që në shqip do të thotë Tringjyrshi Francez.

Shih dhe këtë Redakto