Flamuri i Perusë u adoptua nga Qeveria e Perusë1825. Ai është një trengjyrësh vertikal me vijat pareferike të kuqe kurse të mesmen të bardhë. Varësisht nga përdorimin, ky flamur mund të jetë i pajisur me Stema të ndryshme, dhe ka emra të ndryshëm.

Flamuri i Perusë

7 qershori, përvjetori i "Betejës së Arikës", festohet si Dita e FlamuritPeru.

Shih dhe këtëRedakto