Flamuri i Suedisë përbëhet nga një Kryq Skandinav i verdhë në një fushë të kaltër. Dizajni dhe ngjyrat e flamurit Suedez besohet të kenë qenë inspiruar ngs Stema e Suedisë e vitit 1442, e cila është e kaltër e ndarë në katër çerekë nga një cross pattée ngjyrë ari, dhe modeli nga Flamuri i Danimarkës. E kaltra dhe e verdha janë përdorur si ngjyra kombëtare të Suedisë qysh nga stema mbretërore e Magnus III av Sverige (shqip Magnus II i Suedisë) më 1275.

Flamuri i Suedisë

Shih dhe këtë Redakto