Stema e Suedisë (suedisht: Sveriges riksvapen) ka dy versione; versioni i madh dhe versioni i vogël.

Përshkrimi Redakto

Versioni i madh Redakto

 
Versioni i madh

Versioni i madh ishte adoptuar nga mbreti Karl Gustaf XVI më 17 nëntor 1905.

Mburoja e kaltër, mbrenda mburojes janë gjashtë kurora, tre kurora lartë në anën e majtë, ndërsa tre kurora poshtë në anën e djathtë. Dy luanë të verdhë. Poashtu mbrenda mburojës gjendet një kryq i verdhë dhe një mburojë i vogël. Mbrenda mburojës së vogël ka një shqiponjë të verdhe, një vazo, dhe tre kulla të bardha. Mbi mburojën e madh është një kurorë me kryq. Dhe jashtë janë dy luanë me ngjyrë të verdhë.


Versioni i vogël Redakto

 
Versioni i vogël

Ky version ishte adoptuar nga parlamenti suedez. Poashtu ushtria suedeze e ka stemën të njëjtë me këtë version, ndryshimi me versionin e vogël është se ushtria e ka një shpatë vertikalisht.

Familja mbretërore Redakto

Stema Bartës
  Karl XVI Gustaf (mbreti i Suedisë)
  Mbretëresha Silvia (mbretëresha e Suedisë)
  Viktoria (Princeshë në Suedi)
  Daniel (Princ i Suedisë)
  Princesha Estelle
  Princi Carl Philips
  Princesha Madeleine
  Princesha Leonore
  Princi Nikolas

Shiko edhe Redakto