Flamuri i Xhamajkas u adoptuan më 6 gusht, 1962 që ishte dita origjinale e pavarsisë së Xhamajkas. Flamuri përbëhet nga ngjyra e gjelbër, e arit, dhe e zezë. E zeza simbolizon fuqinë dhe kreativitetin e popullit Xhamajkas. Ngjyra e arit simbolizon diellin dhe pasurinë natyrore të vendit. E gjelbra simbolizon shpresën për të ardhmen dhe pasurinë agrikulturore. Flamuri përbëhet nga një Saltirë

Flamuri i Xhamajkas

Shih dhe këtëRedakto