Fondacioni Xhordano Bruno

Stampa:Infobox Stiftung Fondacioni Xhordano Bruno (gbs) eshte nje fondacion i te drejtes qytetare, qe kas si qellim mbeshtetjen e humanizmit evolucionar . Fondacioni u themelua me 2004 nga Herbert Steffen. Zëdhënës i kryesisë së fondacionit është Michael Schmidt-Salomon, i cili si i ngarkuar nga fondacioni ka shkruar Manifestin e humanizmit evolucionar. Qe nga fillimi fondacioni e sheh vten ne rrugene e kritikut te kishes dhe fese Karlheinz Deschner . Fondacione eshte emretuar sipas ish murgut domenikan Giordano Bruno. Sitz der Stiftung ist seit September 2011 Oberwesel in Rheinland-Pfalz.

Organe të fondacionitRedakto

Anëtarët e këshilllit shkencor jane nder te tjere :

QuellenangabenRedakto

LiteraturaRedakto

WeblinksRedakto

ReferimetRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto