Forcat Detare Malazeze (mal. Mornarica Vojske Crne Gore) janë degë e Ushtrisë së Malit të Zi.

Marina Malazeze

Stema e Forcave Detare Malazeze
Aktive 2006
Shteti Mali i Zi Mali i Zi
Pjesë e Ushtrisë së Malit të Zi
Komandantët
Kapiten Darko Vuković
Stema
Flamuri detar i kiçit
Flamuri detar i bashit
Anija patrolluese 34, fregatë e klasit Kotor.

Forcat Detare Malazeze janë formuar në vitin 2006 pas shkëputjes së Malit të Zi nga Bashkimi Shtetëror i Serbisë dhe Malit të Zi. Pothuajse i gjithë arsenali i forcave detare të forcave të armatosura të Bashkimit Shtetëror i takoi Malit të Zi për shkak se i gjithë bregdeti i takoi Malit të Zi.

Njësitë dhe struktura

Redakto
 •   Forcat detare (mal. Mornarica)
  • Forcat detare sipërfaqësore (mal.: Površinske pomorske snage)
   •   Anija patrolluese 33 (mal. Patrolni Brod 33)
   •   Anija patrolluese 34 (mal. Patrolni Brod 34)
   •   Detashmenti për shpëtim (mal. Odred za spašavanje)
  • Forcat për mbikëqyrje (Montenegrin: Snage za osmatranje)
   •   Detashmenti për kontollin e detit (mal. Odred za nadzor mora)
  • Forcat speciale (mal. Specijalne snage)
   •   Detashmenti detar (mal. Pomorski odred)
  •   Anija për tranjim "Jadran" (mal. Školski Brod "Jadran")
  •   Toga për shërbim (mal. Vod za opsluživanje)

Baza detare e Tivarit (Tivar)
Baza "Pero Ćetković" (Tivar)
Baza e Pristanit (Herceg Novi)

Referimet

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto