Forumi Ekonomik Botëror (anglisht: World Economic Forum (WEF)) është një fondacion jofitimprurës zvicëran, i vendosur në Cologny, Genevë. Njihet nga autoritetet zvicerane si institucion ndërkombëtar për bashkëpunimin publik-privat, misioni i tij citohet si "të përkushtuar për të përmirësuar gjendjen e botës buke angazhuar liderët në fushat e biznesit, politikës, akademik, dhe liderë të tjerë të shoqërisë për të formuar agjendë globale, rajonale dhe industriale".

Forumi Ekonomik Botëror
anglisht: World Economic Forum
Formuar më1971; 53 vite më parë (1971)
LlojiOrganizatë jofitimprurëse
Statusi ligjorFondacion
QëllimiEkonomik
SeliaCologny, Zvicër
Rajoni i shërbimit
Bitëror
Gjuha zyrtare
anglisht
Klaus Schwab
Faqja në internetwww.weforum.org
Më parë quhej
European Management Forum

Historia Redakto

Organizimi Redakto

Aktivitetet Redakto

Referimet Redakto

Lidhjet e jashtme Redakto