Frankie Manning (26 maj 1914 - 27 prill 2009) ishte valltar, instruktor dhe koreograf amerikan. Ai ishte një prej themeluesve të Lindy Hop.

Frankie Manning

JetaRedakto

Frankie Manning lindi në Xheksonvill, Florida. Ai shkoi për në Harlem në moshën tre vjeçare me nënën e tij, i cili ishte valltare, pasi nëna dhe babai i tij u ndanë. Frankie filloi të vallëzoj qysh në fëmijëri.

Në vitin 1982, ai filloi mësimin e Lindy Hop në qendrën e vallëzimit Sandra Cameroon. Më 1986, Erin Stevens dhe Steven Mitchell e kontaktoi Frankie që t'ia mësoj atyreve vallëzimin Lindy Hop.

VdekjaRedakto

Frankie Mannning vdiq në Manhattan në moshën 94 vjeç.

FimografiaRedakto

 • A Day at the Races (1937)
 • Radio City Revels (1938)
 • Keep Punching (1939)
 • Hellzapoppin' (1941)
 • Hot Chocolates (1941)
 • Jittering Jitterbugs (1943)
 • Killer Diller (1948)
 • Malcolm X (1992) - koreografi
 • Stompin' at the Savoy (1992) - korografi
 • Jazz: A Film by Ken Burns (2000)
 • Frankie Manning: Never Stop Swinging (2009)