Frederiku i II, Perandor i Shenjtë Romak

1194-1250, Perandorë i shenjtë romak i mesjetës

Frederiku II (26 dhjetor 1194 - 13 dhjetor 1250) ishte mbreti i Siçilisë nga 1198, Mbreti i Gjermanisë nga 1212, Mbreti i Italisë dhe Perandor i Shenjtë Romak nga 1220 dhe Mbreti i Jerusalemit nga 1225.

Frederiku i II, Perandor i Shenjtë Romak

Nëna e tij Konstanca ishte Mbretëresha e Sicilisë dhe babai i tij ishte Henri VI i dinastisë Hohenshtaufen.

  Gjatë mbretërimi të Frederikut Perandoria e Shenjtë Romake arriti shtrirjen e saj më të madhe territoriale. Stampa:Lang-scnitalisht: FedericoLatin: Fridericus, Federicus