Fuqia blerëse është një koncept ekonomik që përdoret gjerësisht për të shprehur sasinë e të mirave dhe shërbimeve që një numër i caktuar njësish monetare (të një valute të caktuar) mund të përfitoj në një shkëmbim.[1]

Shiko dheRedakto

BurimetRedakto

  1. ^ Rothbard, Murray. "Man, Economy and State", 2004, fq 205.