Gökhan Kırdar

këngëtar turk

Gökhan Kırdar (lindi më 2 qershor 1970) është këngëtar turk dhe kompozitor në muzikat e filmit.

Gökhan Kırdar
Informacione
Lindja2 qershor 1970
ZhanriMuzika pop turke, Trip hop, elektronik etnike, muzikë të filmit
Profesion(e)kompozitor dhe muzikant
LabelLoopus Entertainment
Vite aktiv1994-prezent
Webfaqja
Uebfaqja zyrtare

Ai studioi arkitekturën në Universitetin Jëlldëz në Stamboll më 1988. Sidoqoftë ai i'u përkushtua muzikës dhe shpejt arriti sukses. Pastaj lansoi dy albume të suksesshme titulluar "Serseri Mayın" dhe "Tutunamadım". Pastaj ai vendosi të shkoj në Izmir ku studioi muzikologjinëUniversitetin Dokuz Eylül.

Ai themeloi kompaninë e vet muzikor "Loopus Entertainment" në vitin 1997, dhe lansoi albumin e parë trip hop dhe gjithashtu albumin e tretë në muzikën elektronike.

Kırdar kompozoi muzika për filma dhe seriale që u bë shumë i popullarizuar dhe morri çmime të ndryshme. Ndërkohë, ai kontriboi në projektin turk titulluar “Self Project” me punën e tij “Tüür”.

DiskografiaRedakto

  • 1994: Serseri Mayın
  • 1995: Tutunamadım
  • 1997: Trip
  • 2002: Ethnotronix
  • 2004: Keyf/Pleasure
  • 2004: Kurtlar Vadisi Vol.1
  • 2004: Kurtlar Vadisi Vol.2
  • 2005: Yağmur
  • 2005: Üstüme Basıp Geçme
  • 2005: Tüür Yağmur Duası
  • 2005: Yerine Sevemem Best Of Jenerik Vol.1
  • 2006: Kurtlar Vadisi Irak (album)
  • 2008: Öldüm De Uyandım (album)
  • 2009: Dayan Kalbim RMX (album)
  • 2009: Kurtlar Vadisi Vol.3
  • 2014: Yas