Gani Gashi Dr.sc. prof.ass është lindur në fshatin Mramor, komuna e Prishtinës më 09.06.1965, është gjeograf shqiptarë.

Gani Gashi.JPG

BiografiaRedakto

Gani Gashi shkollën katërvjeqare fillore e ka kryer në vendlindje ndërsa pjesën tjetër vazhdoi në Prishtinë. Nga 1976 jetonë në Prishtinë. Në vitin shkollor e 1985/86 i ka regjistruar studimet në Fakultetin e Shkencave Matematike-Natyrore në degën e Gjeografisë.

Në fillim pas kryrjes së studimeve punoi në shkollën e mesme "Shtjefën Gjeqovi" në Prishtinë, kurse që nga viti 1990 ka punuar si asistent në Departamentin e Gjeografi.

Studimet pasuniversitarei ka regjistruar në Universitetin e Zagreb në Departamentin e Gjeografise, ndërsa i ka mbaruar në Prishrinë. Që nga viti 1990 ka mbajt ushtrimet nga e Hartografia, Hidrologjia dhe gjeografia matematikore. Eshte i zgjedhur ne thirrjen prof.ass. per lendet Hartografi dhe Hidrologji.

  Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.