Garat me kuaj ose Hipizmi është prej shekujsh një lloj sporti shumë i preferuar për adhuruesit e tij, i cili për shumë kohë ka qënë dhe shumë prestigjioz, për shkak se këtë mund ta ushtronin vetëm të pasurit, të cilët ishin në gjendje të stërvisnin kuaj të shpejtë, të destinuar vetëm për këtë lloj gare.

Garë me kuaj

Lidhje të jashtmeRedakto