Kali

Kali (Equus ferus caballus) është një kafshë shtëpiake dhe kafshë njëthundrrake. Në vendet tona kali përdoret më shumë për shfrytëzim gjatë punësrajonet rurale si dhe për rekreacion, ndërsa më pak për ushqim.

Llojet e kuajveRedakto

 Artikulli kryesor: Lista e llojeve të kuajve.

Anatomia e kuajveRedakto

EvolucioniRedakto

Si ushqimRedakto

Kali i racës së pastër që përdoret si ushqim sipas TARIK-ut ka kodin e mallrave 0101 10.