Gaspër Beltoja (1871 - 1947) ishte një mësimdhënës dhe veprimtar i arsimit kombëtar shqiptar, autor tekstesh dhe programesh shkollore nga Shkodra. [1]

Veprat

Redakto
  • Fllad morali (1912)
  • Libër i tretë për shkollë fillore të Shqypnisë (1916)
  • Abetare: Libër i parë për shkolla fillore të Shqypnisë (1921)
  • Lexime: Libër i dytë për shkolla fillore të Shqypnisë (1921)[1]

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ a b Lafe, Emil, red. (2008). "Fjalor Enciklopedik Shqiptar". (Encyclopedic Dictionary of Albania). Vëll. 1. Tiranë: Akademia e Shkencave e Shqipërisë. fq. 206. ISBN 9789995610272. OCLC 426069353.