George II, Princi i Waldeck dhe Pyrmont

Georg II. Heinrich (20 shtator 1789 - 15 maj 1845) ishte princ i Waldeck dhe Pyrmont prej vitit 1813 deri më 1845.

George II, Princi i Waldeck dhe Pyrmont

Ai ishte djali i George I, Princi i Waldeck dhe Pyrmont dhe princeshës Augusta e Schwarzburg-Sondershausen.

Familja

Redakto

Ai ishte martuar me Emma, vajzën e Victor II. Princi i Anhalt-Bernburg-Schaumburg-Hoym dhe princeshës Amalie e Nassau-Weilburg, në Schaumburg më 26 qershor 1823 .[1] Ata kanë pasur tre djem dhe dy vajza:

Referimet

Redakto
  1. ^ C. Arnold McNaughton, The Book of Kings: A Royal Genealogy, in 3 volumes (London, U.K.: Garnstone Press, 1973), volume 1, page 232. Hereinafter cited as The Book of Kings.