Princesha Emma e Anhalt-Bernburg-Schaumburg-Hoym

Princesha Emma e Anhalt-Bernburg-Schaumburg-Hoym (20 maj 1802 - 1 gusht 1858) ishte princeshë gjermane. Ajo ishte gjyshja e mbretëreshës holandeze Emma e Waldeck dhe Pyrmont, e cila u lind pas vdekjes së saj dhe e morri emrin e saj.

Princesha Emma e Anhalt-Bernburg-Schaumburg-Hoym

Emma ishte vajza e princit Victor II, Princi i Anhalt-Bernburg-Schaumburg-Hoym (1767–1812) dhe Amelia e Nassau-Weilburg (1776–1841).

FamiljaRedakto

Ajo u martua me George II, Princi i Waldeck dhe PyrmontKalanë Schaumburg më 26 qershor 1823. Ata kanë tre djem dhe dy vajza: